Elevii din CJE Sibiu premiați încă o dată pentru activitatea lor

12

                                                                                              27 august 2012

Comunicat de presă

Elevii din CJE Sibiu premiați încă o dată pentru activitatea lor

 

Proiectul național Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al democratismului educaţional a ajuns la final. Școala de vară a Consiului Național al Elevilor de la Eforie Sud, desfășurată în perioada 20-26 august 2012, a marcat etapa finală a acestui proiect menit să stimuleze implicarea activă a elevilor în comunităţile din care fac parte.

Importanța evenimentului a fost marcată atât de partciparea a peste 120 de elevi și profesori din 28 de județe ale țării, cât și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret și Alianței Naționale a Agențiilor de Tursim, precum și de prezența doamnei dr. prof. univ. Ecaterina Andronescu – ministru al educației, cercetării, tineretului și sportului, care a subliniat nevoia societății de a avea lideri, tineri educați și activi în viața comunității.

În decursul celor șapte zile petrecute la mare, elevii au participat la ateliere interactive care au avut la bază lucrul în echipă şi comunicarea, discuții despre calendarul alegerilor din Consiliul Elevilor, care vor avea loc începând cu luna septembrie în toate liceele din țară. De asemenea, au fost prezentate proiectele Consiliilor Județene ale Elevilor desfășurate sub egida ”CNE – Factor al democratismului educațional”.

Totodată, participanții la Școala de vară au avut ocazia să afle despre oportunitățile de studiu în Marea Britanie de la reprezentanții UK Study Romania și posibilitățile de a accesa fonduri pentru dezvoltarea de proiecte comunitare de la reprezentanții Youth Bank Romania. Printre invitații acestui eveniment național s-au numărat și reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, partener al  Consiliului Național al Elevilor, care a prezentat planurile de viitor ale mișcarii studențești.

Finalitatea evenimentului a fost marcată prin organizarea unei festivități de premiere a celor mai bune proiecte. Astfel, Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare i-a fost înmânat premiul pentru cel mai inovator proiect, ”Soarele strălucește pentru toți la fel”. Premiul pentru cel mai complex proiect a fost acordat Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş ”Iubim cititul- suntem integri”, iar proiectul cu cel mai mare impact asupra participanţilor a aparţinut Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău, ”Sunt altfel decât noi? Dați-le o nouă șansă! ”. Cea mai ingenioasă prezentare a proiectului a aparținut Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu cu acțiunea ”Sibiu pentru comunitate”. Proiectul Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov “Diferiți, dar totuși la fel” a fost premiat pentru cea mai interactivă prezentare, iar Consiliul Judeţean al Elevilor Vâlcea a primit premiul pentru prezentarea cu cel mai mare impact vizual.

Aşadar, Consiliul Naţional al Elevilor a urcat încă o treaptă pe scara performaţei, elevii dând dovadă încă o dată de implicare şi seriozitate faţă de proiectele derulate în comunităţile din care fac parte.

Școala de vară CNE- Factor al democratismului educațional este un proiect organizat de către Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

 

Informații de bakground

”Sibiu pentru comunitate” este un proiect aflat la ediția a II-a, desfășurat de Consiliul Județean al Elevilor în data de 15 iulie 2012. Scopul principal al proiectului a fost promovarea potențialului turistic al orașului și a voluntariatului.

Acesta a cuprins un concurs de orientare turistică de tip treasurehunt, workshopuri de facepainting, dans, jocuri și  ”Mesajul meu pentru Sibiu”, activitate la care tinerii sibieni erau invitați să  își exprime admirația și dorințele referitoare la comunitatea sibiană.

Delegația CJE Sibiu a fost alcătuită din Georgiana Epure – președinte CJE, Maria Mariș – secretar executiv CJE, Călin Cociș – membru în biroul de presă CNE și Alexandru Negulescu – voluntar. Elevii au fost însoțiți de prof. coordonator Paula Ciucur.

Ediția I a proiectului ”Sibiu pentru comunitate” a adus Consiliului Județean al Elevilor Sibiu premiul pentru cel mai original proiect la Școala de vară a Consiliului Național al Elevilor în 2011.

 

Acest post are 0 comentarii

Răspunde