Cafenea Publică – CiNE contează pe tine

În data de 11 aprilie 2014, CJE Sibiu a organizat o întâlnire cu elevii sibieni ce s-a desfășurat după modelul unei cafenele publice. Scopul întâlnirii a constat în informarea acestora cu privire la probleme cu care se confruntă elevii, așa cum acestea au fost identificate prin intermediul chestionarelor aplicate în liceele din județ, precum și facilitarea unor discuții între aceștia legate de modalitățile prin care aceste probleme pot fi abordate și rezolvate.

P1020811

Proiectul CiNE contează pe tine este implementat de către Asociația Elevilor Mehedințeni și co-finanțat prin programul Tineret în Acțiune. În perioada 20-23 februarie 2014, în stațiunea Băile Herculane, s-a desfășurat Seminarul național de instruire a secretarilor.

Pe parcursul Seminarului naţional de instruire a secretarilor, participanţii au luat parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de reprezentanți ai structurii suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesori formatori,  și de un secretar expert, ce are contact direct cu documentele ce privesc elevii. Temele abordate în cadrul atelierelor au fost: deprinderea abilităţilor de identificare a principalelor categorii de elevi cu dificultăţi de adaptare generate de natura socială şi/sau etnică, printr-un studiu realizat la nivelul fiecarui judeţ din ţară, centralizarea datelor şi realizarea unei mese rotunde/ cafenea publică cu elevii din mediul rural, cu cei care provin din familii dezorganizate sau cu cei cu deviaţii comportamentale, cu cei cu venituri mici pe membru de familie, cu acei consumatori de alcool/droguri/substanţe de natură halucinogenă, ce  periclitează integritatea fizică şi psihică.

Mai multe fotografii: Facebook

 

Acest post are 0 comentarii

Răspunde