CJE Sibiu la Şcoala de Vară Avocatul Elevului 2012

Baisoara (1)

Consiliul Naţional al Elevilor a încheiat seria şcolilor de vară din acest an cu Şcoala de Vară Avocatul Elevului, care a avut loc în perioada 3-6 septembrie la Băişoara, judeţul Cluj. Aceasta a fost organizată de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă “Agenda 21″.

33 de Consilii Judeţene ale Elevilor au fost reprezentate de către un delegat, care a avut ocazia de a prezenta un proiect derulat de Departamentul Avocatul Elevului din CJE sau un caz rezolvat în anul şcolar 2011-2012.

 

Reprezentantul CJE Sibiu a fost Călin Cociș, care a prezentat proiectul Cutia SOS (Soliții Opinii Sugestii), proiect implementat în 10 licee din județ. Scopul proiectului este de a afla nevoile și interesele reale ale elevilor. Prin intermediul acestei acțiuni, reprezentanții elevilor au înaintat periodic în decursul anului școlar către conducerea unității de învățământ, spre rezolvare, problemele identificate de elevi.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu intenționează să extindă proiectul în toate liceele, începând cu anul școlar 2012-2013.

 

Pe lângă prezentarea proiectelor, cei 33 de delegaţi prezenţi la Şcoala de Vară Avocatul Elevului au participat la dezbateri pe tema drepturilor copilului, ateliere de comunicare şi promovare a activității Avocatului Elevului, sesiuni de cunoaştere şi dezbateri pe tema unor posibile proiecte viitoare derulate de acest departament la nivelul diferitelor structuri ale Consiliului Elevilor.

 

 

Proiectele prezentate s-au dorit a fi exemple de bună practică pentru celelalte Consilii Judeţene ale Elevilor în vederea creşterii calităţii proiectelor derulate de departamentele Avocatul Elevului din cadrul acestora.

Acest post are 0 comentarii

Răspunde