Cine suntem noi?

C.J.E. – o abreviere despre care puţini ştiu de unde vine, dar care promite să se facă cunoscută prin implicarea activă a membrilor ei.

Deși sună mai pretențios decât am fi vrut, Consiliul Județean al Elevilor, numele întreg, este o organizație formată din elevi, care reprezintă elevi.

Substructură a Consiliului Naţional al Elevilor, C.J.E. Sibiu promovează misiunea acestei organizaţii cu rol consultativ al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, susţinând voluntariatul şi acţiunile menite să informeze, să conştientizeze, să motiveze şi să responsabilizeze elevii din învățământul preuniversitar din județul Sibiu.

C.J.E. Sibiu este subordonat, de asemenea, și Consiliului Regional al Elevilor –Centru, structură din care mai fac parte si C.J.E.-urile județelor: Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Ca orice organizaţie, C.J.E. Sibiu are o structură administrativă alcătuită din: preşedinte, vicepreşedinţi, secretar şi directorii celor 5 departamente: Concursuri şcolare şi extraşcolare, Cultură, educaţie şi programe şcolare, Sport şi programe de tineret, Avocatul Elevului, Mobilitate, informare, formare şi consilere. Membrii C.J.E.-ului sunt reprezentanţii tuturor Consiliilor Şcolare ale Elevilor (C.Ş.E.) din unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu. Un rol important în C.J.E. îi revine profesorului coordonator.

Subordonat C.J.E. Sibiu este Consiliul Zonal al Elevilor din partea de nord a județului, structură care are aceeași componență executivă ca și C.J.E.

Încă din octombrie 2010, noi suntem vocea elevilor sibieni şi prin acţiunile întreprinse am reuşit să ne facem auziţi, organizând în decembrie 2010 prima noastră acţiune, care a avut un scop caritabil, realizând o petiţie anti-etnobotanice cu un impact considerabil şi o serie de concursuri sportive şi culturale.

Cu alte cuvinte, răspunsul întrebării “Cine suntem noi?” este: Noi suntem cei care doresc să se implice, cei care încearcă să să dezvolte viața școlară și comunitatea din care facem parte, cei care vor să aducă ceva nou. Noi suntem cei care reuşesc să surprindă prin creativitate, entiziasm și liberă inițiativă, cei cărora nu le este teamă de munca voluntară, cei care găsesc soluţii până şi în cele mai neobişnuite situaţii, cei care reuşesc să se descurce pe cont propriu, tinerii responsabili. Noi suntem reprezentanţii elevilor din Sibiu, o echipă, şi vrem să ni te alături!

Biroul Executiv al CJE Sibiu 2011-2012

Georgiana Epure, Preşedinte

Să faci parte din CJE înseamnă să fii dornic să te implici, să fii activ, să fii generos. Să fii membru CJE înseamnă să îţi pese, să vrei să faci lucruri constructive, să contribui la dezvoltarea vietii școlare, şi nu numai, dar mai ales să faci parte dintr-o echipă dinamică şi unită. CJE Sibiu înseamnă să cunoşti noi persoane, să te cunoști, să te dezvolți. Sună bine, nu? Alătură-te și tu!

Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu

Ligia – Gabriela Constantin, Primvicepreşedinte

Să faci parte dintr-o organizaţie cu oameni minunaţi unde organizezi acţiuni pentru elevi este minunat. Să te implici în tot ceea ce faci şi să cunoşti oameni noi eu o consider o mulţumire sufletească. Îmi place tot ceea ce fac, îmi place să mă implic iar ceea ce mă motivează pe mine sunt persoanele dragi din echipă.

Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu

Ionuţ Sebastian Alex Codiţă, Vicepreşedinte

Sunt o persoană perfecţionistă şi dăruit muncii de voluntariat. În tot ceea ce realizez ascult părerea celorlaţi şi încerc să îmi duc misiunea pâna la capăt. CJE reprezintă pentru mine un mod de a mă implica şi de a-mi face noi prieteni. Vă aştept şi pe voi în marea familie CJE, să vă implicaţi alături de noi în toate acţiuniile ca voluntari CJE!

Școala Națională de Gaz Mediaș

Teodora Neamţu, Vicepreședinte

Nu pot să relatez întreaga mea experiență din cadrul Consiliului elevilor, însă pot cu certitudine să mă rezum la semnificația și importanța acestei perioade petrecute în cadrul organizației, care pentru mine a fost cu totul deosebită. Consiliul a fost pentru mine începutul unui nou traseu și a unei dezvoltări persoanale. Prin prisma acestei perioade, pot să spun cu tarie că am reușit să îmi stabilesc anumite principii pe baza tuturor lucrurilor pe care le-am învățat.

Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” Sibiu

Daniela Maria Mariş, Secretar

Nu sunt o persoană care regretă orice întâmplare, decizie sau faptele pe care le-am săvârșit, dar sunt sigură că aș fi regretat dacă nu aș fi făcut parte din CJE și îmi pare rău că nu am început mai devreme activitatea în Consiliul Elevilor. Este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-a întamplat, atâtea lucruri noi de învățat, munca în echipă, susținere, răsplata pentru munca depusă, dar nu în ultimul rând oamenii pe care i-am cunoscut, oameni extraordinari care s-au implicat în activtăți, au organizat proiecte, m-au susținut, am rezolvat probleme împreună, ne-am reprezentat colegii, am atins scopul Consiliului Elevilor, dar nu în ultimul rând aceștia au fost și niște prieteni extraordinari.

Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie

Irina Cosma, Director departament Avocatul elevului

Viaţa de liceean o asociez şi o voi asocia întotdeauna cu CJE. Şi nu regret nimic. Ce-am făcut aici, ce-am învăţat aici… exact ce mi-am propus să fac în liceu. Am cunoscut oameni inteligenţi şi capabili din toată ţara şi am legat prietenii puternice. Alături de CJE, am aflat ce înseamnă să fii motivat, dedicat şi am simţit pentru prima dată acea bucurie de care vorbesc toţi, momentul în care munca îţi este răsplătită! Pentru orice elev care vrea să lase ceva în urma anilor petrecuţi în liceu, CJE este cel mai bun prieten.

Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” Sibiu

Ioana Laura Pop, Director departament Cultură, educaţie şi programe şcolare

CJE + Laura = ♥

Liceul de Artă Sibiu

Ştefan Aganencei, Director departament Concursuri şcolare

Cred că este singura organizaţie în care m-am implicat cu adevărat şi din care am ce învăţa. CJE-ul mi-a schimbat viitorul.

Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu

Mihai Meruţ, Director departament sportiv

Sunt o persoană pe care lumea se poate baza, punctual și tot timpul pus pe treabă. CJE este locul unde am reușit să învăț o mulțime de lucruri și m-a ajutat să devin un mai bun lider și prieten. CJE pentru mine înseamnă solidaritate, implicare, cunoaștere și prietenie.

Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu

Acest post are 2 comentarii

  1. Vlad says:

    CIAUUU!!!! Buna treaba, buna buna buna, foarte buna!

  2. Felicitari acestei minunate echipe pentru tot ceea ce a realizat pana in prezent. Succes si pe viitor :)

Răspunde