Debate-ul, o nouă metodă de învățare pentru elevii sibieni

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, alături de Clubul Interact Sibiu organizează primul concurs de dezbateri academice din orașul nostru, intitulat “Hear me out!”.

Proiectul își propune să schimbe mentalitatea tinerilor prin implicarea lor directă în societate. Acest scop urmează să fie îndeplinit prin instruirea acestora spre motivarea și argumentarea propriilor păreri, legate de decizii care îi vizează în mod direct.Tinerii știu cum trebuie să arate lumea lor, însă nu știu faptul că această idee despre o lume ideală este, în cazul lor, realizabilă, prin impactul pe care vocea lor o poate avea în societate.

Fiind prima ediție a acestui concurs, acesta vizează trei dintre liceele sibiene, respectiv Colegiul Național Octavian Goga, Colegiul Național Gheorghe Lazăr si Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În fiecare dintre aceste licee se vor organiza meciuri în sistem piramidal, iar fiecare echipă câștigătoare va merge în finală. Meciurile finale se vor da între Echipa Sibiu, care va fi formată din câte un reprezentant al fiecărui liceu, aleși de către observatorii externi, și echipele care își vor reprezenta liceul.

           Ce este debate-ul de tip World Schools?
Acest tip de debate presupune 2 echipe, formate din 3 persoane, una fiind Guvernul, iar cealaltă Opoziția, care dezbat, cu argumente pro și contra, moțiunea propusă de Parlament.

          Când are loc acest eveniment?
Acest eveniment se desfășoară în 3 etape:

Sesiuni de training – la care pot participa toți elevii doritori, în perioada 12 – 16 mai. Acestea sunt susținute de profesorul coordonator CJE Sibiu, Paula Ciucur.

Meciuri în școli – meciurile se vor desfășura în sistem piramidal în perioada 19 – 22 mai (coordonatorii fiecărui liceu vor stabili ulterior data exactă)

Finala – meciurile final, jucate de Echipa Sibiu și echipele câștigătoare vor avea loc în 23 mai la Biblioteca Astra, corpul vechi.

          Ce poți câștiga dacă participi?

Pe lângă dezvoltarea abilităților de public-speaking și argumentare, echipele care participă în finala vor pleca acasă cu premii atât în bani, cât și materiale.

Locul I – 200 RON

Locul II – 150 RON

Locul III – 100 RON

Locul IV – premii oferite de organizatori

          Modalitatea de înscriere?

Echipele, formate din 3 elevi, se pot înscrie prin contactarea președintelui Consiliului Școlar al Elevilor din liceul de proveniență, sau printr-un mail trimis direct Consiliului Județean al Elevilor, pe adresa cjesibiu@yahoo.com. Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 17 mai, iar numărul maxim de echipe în fiecare liceu este de 4.

 

hearmeout

Grăbește-te! Formează-ți echipa și, alături de ea, întră rapid în concurs! 

 

Proiect finanțat prin programul YouthBank Sibiu, coordonat local de Fundația Comunitară Sibiu și la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale. Programul YouthBank Sibiu este realizat în parteneriat cu centrul de limbi straine ProLanguage.”

Acest post are 0 comentarii

Răspunde