Poveste despre viitor

380155_277722312288580_1688013584_n

Dacă e luni, 3 iunie 2013, atunci la Biblioteca Județeană ”Astra” Sibiu e rost de dialog neconvențional cu tinerii de lângă noi, tinerii care au de spus o ”Poveste despre viitor”.  Despre viitorul tău, al tinerilor din România, al nostru.

Ne vor inspira:

Bogdan Baciu – Vreau sa pot sa pot sa vreau
Primul interesat de o poveste bună despre cărți, călătorii sau oameni, Bogdan este crețul care a reprezentat tineretul din România la ONU.
Student la Comunicare la SNSPA și librar la Humanitas în București – sunt ultimele actualizări ale profilului său.
La doar 19 de ani, Bogdan se mândrește cu 2 mari realizări: a reprezentat tinerii din România la Națiunile Unite, susținându-și discursul la Adunarea Generală din octombrie 2011 și la Comisia Economico Socială din februarie 2012, ambele la New York. Tot în 2011 a primit premiul pentru Cel mai bun elev al anului, acordat în cadrul Galei premiilor in educație organizată de Fundația Dinu Patriciu.

Doru Ștefănescu – sau un promotor al educației digitale
Doru are 20 și ”ceva inspirație de ani”. De când a părăsit băncile cam rigide ale școlii se implică în dezvoltarea competențelor tinerilor pasionați de calculatoare. A lansat împreună cu câțiva prieteni GREPIT, un concurs IT ajuns la cea de-a opta ediție. Timpul liber și-l dedică elevilor care vor să revoluționeze ritmul sacadat al educației. Este omul din spatele platformei educaționale Wedu.ro și al revistei electronice Generația C. Contribuie activ în proiecte educaționale precum: iTeach.ro, eTwinning România și eLearning.ro.

Andrei – Bogdan Petre - Preocupat să schimbe lumea!
A început ca membru în Consiliul Școlar al Elevilor, urmând ca în 2012 să devină președintele singurei structuri reprezentative a elevilor din România, la nivel național. Când vine vorba de schimbarea perspectivei asupra educației, în toată amploarea ei, Andrei este elevul ”din primul rând”. Cele două degete mereu ridicate au întotdeauna întrebări de pus sau răspunsuri de dat… sau sunt doar un semn al ”victoriei” pe care a avut-o ca lider al elevilor.
Acum, pe final de clasa a XII-a, promovează valorile europene și spiritul antreprenoriatulu social în cea de-a doua ediție  ”Europa mai aproape de CNE”.

 

Camelia Proca - femme (de fer), d’initiative
În urmă cu 9 ani, împreună cu o mână de oameni dornici să schimbe ceva în comunitatea sibiană a pus bazele Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen (www.aleg-romania.eu ), unul din puținele ONG-uri din Sibiu în domeniul promovării egalității intre femei si barbați și prevenirii violenței de gen (violența familială, agresiuni sexuale, trafic de persoane etc.). Tot entuziasmul și perseverența, care i-au devenit prieteni buni in acest timp, i-au fost încununate cu titlul de Femeia Anului la categoria Inițiativă în Sprijinul Semenilor, în cadrul galei organizate de Revista Avantaje si AVON, în februarie 2013

Acțiunea face parte din proiectul Gala Elevilor din Colegiul Naţional “Octavian Goga” Sibiu, ce își propune să schimbe percepția generală pe care societatea o are despre tânăra generație, prin promovarea și valorificarea elevilor cu rezultate deosebite în mediul educațional, sportiv, al artei sau voluntariatului, astfel încât tinerii să fie văzuţi ca o soluţie și nu ca o problemă în societate.

Proiectul este organizat de Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, finanțat de către ManifestoFilmClubs prin ING Bank și sprijinit de Wedu.

Acest post are 0 comentarii

Răspunde