Școala de vară a Consiliului Național al Elevilor și-a deschis porțile

deschidere2

  21 august 2012

         Comunicat de presă

       Școala de vară a Consiliului Național al Elevilor și-a deschis porțile

Școala de vară Consiliul Național al Elevilor – Factor al democratismului educațional și-a deschis oficial porțile.
Cea de a doua ediție a debutat în data de 21 august, într-un cadru festiv, la Pavilionul Expozițional Constanța și a marcat începutul etapei finale a proiectului național de stimulare a implicării active a elevilor în viața comunității locale și școlare din care fac parte.
În deschidere au luat cuvântul: doamna prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu –ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului, domnul Victor Ionescu – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST), Corina Martin – președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România și reprezentanți ai  autorităților județene, precum domnul prof. univ. Răducu Popescu – inspector școlar general IȘJ Constanța și Mihai Orzan –director adjunct al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, care au adresat mesajele lor către cei peste o sută de participanți, lideri ai elevilor și profesori din toată țara.


Inițiativa Consiliului Național al Elevilor (CNE) de a dezvolta spiritul civic al elevilor a fost apreciată de către doamna ministru, care a subliniat importanța rolului liderilor în comunitățile din care fac parte, pentru a naște performanță.
Aceeași idee a fost întărită și de către reprezentantul ANST, care și-a exprimat dorința de a continua parteneriatul cu reprezentanții elevilor și deschiderea spre dezvoltarea de noi proiecte de către Consiliul Național al Elevilor.
Festivitatea a fost urmată de un dialog între doamna ministru și reprezentanții elevilor, care și-a exprimat dorința de a participa la încă o discuție cu elevii, la sfârșitul săptămânii. Structura și tipul examenului de bacalaureat pentru viitorul an școlar, modul de admitere la facultate, dreptul de vot al reprezentantului elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ liceal și modul de evaluare al elevilor de la filiera tehnologică au fost câteva din subiectele abordate.


Potrivit declarațiilor doamnei ministru, examenul de bacalaureat de anul viitor se urmărește a fi unul diferențiat, cu precădere în filiera tehnologică, unde este posibil ca elevii să fie evaluați și din materia de specializare.
Modul de admitere la facultate pentru anul universitar 2013-2014 este încă incert, având în vedere autonomia universităților.
Ministrul educației a afirmat că susține acordarea dreptului de vot în Consiliul de Administrație pentru reprezentanții elevilor și numirea directorilor de către Consiliul Profesoral. Cât despre prezența modulelor în curriculumul învâțământului tehnologic, aceasta a răspuns elevilor că actalul mod de predare și evaluare nu este gândit eficient.


“Este o bucurie să vad că activitatea structurii reprezentantive a elevilor din România, Consiliul Național al Elevilor, este apreciată și susținută de către reprezentanții autorităților, mai ales în calitate de gazdă a acestui eveniment. Acest lucru ne motivează și ne obligă să continuăm într-un mod cât mai responsabil procesul de reprezentare a elevilor din întreaga țară. Fie că vorbim despre inițiative menite să îmbunătățească actul educațional și viața școlară sau proiecte care să crească gradul de implicare activă a tinerilor în societate, Consiliul Național al Elevilor este în continuă dezvoltare și performare” a declarat Andrei – Bogdan Petre – Președintele CNE.

Delegatia CJE Sibiu este formata din Georgiana Epure – presedinte CJE, Maria Maris – secretar CJE, Calin Cocis – membru al biroului de presa CNE si Alexandru Negulescu – voluntar CJE. Acestia sunt insotiti de prof. coordonator Paula Ciucur, iar in decursul acestei saptamani vor prezenta proiectul reprezentant al judetului Sibiu, “Sibiu pentru comunitate”, sub egida proiectului national CNE – Factor al democratismului educational.

 

Informații de background
Programul Școlii de vară CNE continuă pe toată perioada săptămânii, acesta incluzând sesiunea de prezentare a proiectelor derulate de către cele 28 de Consilii Județene ale Elevilor participante, sub egida CNE – Factor al democratismului educațional. De asemenea, se vor desfășura ateliere tematice și planificarea alegerilor pentru funcțiile din Consiliul Elevilor, începând cu luna septembrie.
Școala de vară CNE- Factor al democratismului educațional este un proiect organizat de către Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

 

Acest post are 0 comentarii

Răspunde